17 Şubat 2011 Perşembe

Yeşil mercimekli bulgur pilavı...

Yeniden merhaba:)Gülen yüze,ışıldayan güneşe,gönlünüzdeki tüm güzelliklere...

Sizlerle bol vitamin ve protein içeren oldukça doyurucu,mineraller açısından zengin ama en önemlisi çok ama çok lezzetli pilavımın tarifini paylaşmak istedim.Bizim ailede pilavlar çok sevilir,özellikle de bulgur pilavı,işin içine yeşil mercimek de girince  ortalık şenleniveriyor.E hadi buyrun tarife...

Malzemeler:
-2 su bardağı pilavlık bulgur
-1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
-1 adet kuru soğan
-2,5 -3 su bardağı  sıcak su (et yada tavuk suyu da kullanabilirsiniz)
-pul biber,tuz,kuru fesleğen(arzuya göre baharatlar artırılabilir ,nane ,kekik ,karabiber vs.)
-yarım kaşık biber salçası
-arzuya göre 1 adet minik kareler halinde doğranmış kırmızı biber
-sıvıyağ yada tereyağ






Yapılışı:
Mercimeği haşlayınız ama lütfen suyunu çektirin 
vitaminler boşa gitmesin.Bulguru yıkayıp hazır edin,incecik  doğradığınız soğanı az yağda çevirin(kırmızı biberi kullanacak iseniz küçük kareler halinde doğrayıp bu esnada karıştırın),bulguru ilave edip karıştırmaya devam edin.Salçası ,baharatları ve mercimeği  de tencereye alıp bir güzel karıştırmaya devam.
Suyunu  vererek  pişirmeye devam ettiğimiz pilavın tuzunu da kontrol edin.Ocağın altını önce harlı sonra kısık ateşte tutarak pilavımızın demlenmesini sağlayalım.Çok lezzetli ve hoş bir pilav olacağını garanti ederim.


Not:Bulgura göre su oranı değişebilir,siz sevdiğiniz damak tadına göre ayarlıyabilirsiniz.


AFİYET OLSUN...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder